Meikojärvi

Heinäkuun puolessa välissä päätimme pienen googlaamisen jälkeen suunnata iltalenkille Kirkkonummen Meikojärvelle. Reitti Movescountiin ja suunta kohti Kirkkonummea. 

Meikojärvi
Meikojärvelle pääsee montaa kautta. Me valitsimme Korsolammentien varrella olevan parkkialueen, josta oli muutama sata metriä itse järvenrantaan.


Lähdimme kiertämään Meikoa myötäpäivään punaisia reittimerkkejä seuraten. Meikon maisemat olivat alkuloman reitteihin verrattuna huimaavat.


Päätimme kiertää myös Näseuddenin, jotta saimme lisää matkaa mittariin. Seurasimme omaa karttareittiä ja jossain kohtaa päädyimme järven ja kallioiden väliin, jolloin vaihtoehdoksi ei jäänyt muuta kuin kiivetä takaisin merkitylle reitille kalliota pitkin.


Järven puolessa välin reittimerkkien väri muuttui punaisesta keltaiseksi ja päätimme pysytellä merkityllä reitillä, jottei tarvitse enempää lähteä kiipeilemään tai kiertelemään umpimetsään.


Meiko on hyvin kirkasvetinen järvi, jonka vedenlaatu on pysynyt erinomaisena, koska Meikoa ympäröivä alue on asumatonta ja näin ollen veden kuormitus on vähäistä.



Meikon pohjoispuolelta löytyvät kunnolliset taukopaikat. Järven kiertämiseen saa kulumaan yllättävänkin paljon aikaa, joten tauolle voi olla tarvetta. Aiemmat retket olivat opettaneet juomisen tärkeyden ja Meikolla meillä oli mukana ensimmäisen kerran juomareppu - ensimmäinen retkeilyyn hankittu väline.



Meikojärven kiertoa voi lämpimästi suositella jo maisemienkin vuoksi. Meikolla on isoja korkeuseroja ja järven pääsee kiertämään aivan rantoja pitkin. Meikon polut ovat hyvässä kunnossa ja reitit ovat myös värimerkittyjä eli ilman GPS:ää tai karttaa pärjää.


Meidän reitillemme tuli matkaa 9.6 kilometriä ja aikaa järven kiertoon kiipeilyineen saimme kulumaan yli kaksi tuntia.

 Reitti movescountissa



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon