Pitkäkoski-Silvola

Seuraavan päiväretken rakensimme pääkaupunkiseudun runsasta retkeilymaastoa hyödyntäen. Piirsimme reitin Movescountiin ja lähtöpisteeksi valitsimme Vantaalla sijaitsevan Pitkäkosken. Pitkäkosken parkkipaikalta pääsee suoraan keskuspuistoon tai ihastelemaan Vantaanjoen jokivartta.


Rehevän luonnonsuojelualueen läpi kulkeva koski luo hyvät puitteet myös koskikalastukseen. Pitkäkoski kivikkoisena koskena antaa hyviä paikkoja kaloille oleilla tai lepäillä. Koskessa on myös runsas hyönteiskanta, joka innostaa kaloja pintaruokailuun vielä syysmyöhälläkin. Liikkuminen Pitkäkosken rantamailla on vaivatonta, sillä rantapenkereen yllä kulkee polkuja, joita kannattaa käyttää. Mikäli mielii kalastamaan Pitkäkoskelle, kannattaa muistaa kalastuslupa.

Vantaanjoki

Vantaanjoen ylitettyämme otimme suunnaksi Silvolan tekojärven, jonka läheisyydessä kulkee hyvä metsäpolku. Polku oli paikoitellen kostean alkukesän jäljiltä märkä ja mutainen, joten täysin kuivin jaloin ei reissusta selvitty. Polku päättyi Ylästöntien laitaan, jossa oli tarkoitus kääntyä takaisin kohti Pitkäkoskea.

Silvolan tekojärvi


Päätimme pidentää matkaa ja kävelimme Kuninkaantien vartta pitkin seuraavalle sillalle, jossa ylitimme joen toistamiseen. Lentoliikenne reitin yllä on runsasta, sillä Helsinki-Vantaan lentoasemalle ei ole Ylästöstä pitkä matka. Lentoaseman kautta kulkee noin 90 prosenttia Suomen kansainvälisestä lentoliikenteestä, joten nousuja ja laskuja on yhteensä noin 500 päivässä.



Käännyimme takaisin kohti Pitkäkoskea hieman ennen vanhaa Viilatehdasta ja taivalsimme jonkin matkaa pellonviertä takaisin Ylästöntielle. Ylästöntien alituksen jälkeen pääsimme takaisin joen varteen.


Matkalle osui myös Vetokannaksen uimaranta, joka on vanhasta hiekkakuopasta kunnostettu ranta. Vetokannaksen ulkoilualueella on myös kunnostettuja nurmialueita, joissa voi nauttia kesäpäivästä. Alueella on myös lasten leikkipaikka. Pilvisen kesäpäivän ansiosta Vetokannaksella olisi ollut hyvin tilaa jäädä nautiskelemaan Vantaanjoen maisemista.


Reitille kertyi matkaa reilut 11 kilometriä. Silvolan tekoaltaan ja Vantaanjoen varressa pääsee kulkemaan hyväkuntoisia polkuja pitkin, mutta reitille osui myös asfalttiosuuksia Ylästöntien ja Kuninkaantien kohdalla, jotka latistivat retkeilyfiilistä.

 Reitti movescountissa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon