Repovesi

Lyhempiä retkiä tehdessämme heräsi ajatus kokeilla omia rajoja päiväretken puitteissa. Nettisurffailun kautta haettujen ideoiden jälkeen suuntasimme kohti Kouvolan kupeessa sijaitsevaa Repoveden kansallispuistoa.





Heinäkuinen päivä oli saanut retkeilijät liikkeelle ja parkkipaikalla riiti kuhinaa. Repovesi on suosittu retkeilykohde, josta löytyy merkittyjä retkeilyreittejä yli 40 kilometriä. Repovedelle on matkaa Helsingistä 190 kilometriä, mutta tästä huolimatta otimme kansallispuiston päiväretkikohteeksi. 



Päätimme lähteä Kaakkurinkierrokselle Lapinsalmen parkkipaikalta. Jonotimme Lapinsalmen riippusillalla ylitysvuoroamme muutaman kymmenen minuutin ajan.





Riippusillan jälkeen aloitimme tiukan nousun kohti Katajavuorta. Ensimmäinen kuusi kilometriä vaati veronsa ja aikaa matkaan kului paljon odotettua enemmän. Katajavuorelta reitti jatkui Katajajärven ja Kuutinkanavan kautta Mustalammelle.





Olhavanlammen rantaan saavuttuamme katseemme kääntyi Olhavanvuorelle, jossa päätimme pitää ensimmäisen tankkaustauon. Olhavanvuorelta avautui mahtavat näkymät alas Olhavanlammelle. Olhava on Repoveden suosituin kiipeilykallio ja muutama kiipeilijä olikin yrittämässä Olhavan huipulle kallion seinämää pitkin.
















Olhavalta laskeuduimme alas Valkjärvelle. Kaakkurinkierros kulkee myös Pahkajärven ampuma- ja harjoitusalueen varoalueella, jonne on retkeilijöiltä pääsy kielletty




Reitti tulee Tervajärven kautta Ketun lossille, jolla ylitimme Kapiaveden.



Repoveden monipuolinen retkeilyreitistö suo mahdollisuudet useamman päivän vaelluksille. Monet polut ovat paikoin fyysisesti kohtalaisen vaativia korkeuserojen vuoksi. Vaikeakulkuisilla paikoilla on portaita ja pitkospuita. Melko vaativa maasto vie tavallista enemmän aikaa, mutta pienistä haasteista huolimatta, Repovesi on ehdottomasti näkemisen arvioinen paikka!



 







Kaakkurinkierrokselle tuli matkaa kaiken kaikkiaan 28.2 kilometriä ja aikaa reitin läpikulkemiseen taukoineen kului lähes seitsemän tuntia. 


 Reitti Movescountissa



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon