Sipoonkorpi

Karnaistenkorven jälkeen päätimme tehdä retken Sipoonkorven kansallispuistoon. Sipoonkorpi sijaitsee Helsingin, Vantaan ja Espoon alueella. Rakensimme reitin jälleen Movescountin avulla ja lähtöpisteeksi valitsimme Kuusijärven ulkoilualueen.

Kuusijärvi

Lähdimme liikkeelle Kuusijärven rantaa pitkin. Lenkkeilyilta sattui olemaan erittäin aurinkoinen ja lämmin, joten ihmisiä Kuusijärvellä ja sen rannoilla riitti. Kuusijärveltä otimme suunnaksi Vanhan Porvoontien, jonka ylitettyämme pääsimme Sipoonkorven kansallispuistoon.


Kansallispuiston maasto on vaihtelevaa ja korkeuserot suuria. Alueen metsät ovat erilaisia ja suurin osa metsistä on kuusivaltaista. Sipoonkorvesta löytyy myös lehtomaisemia ja kalliometsiä, soita ja kulttuurimaisemaa. 


Sipoonkorpi

Reittimme kulki pitkin Sipoonkorven moninaista maastoa kohti Bisajärveä. Bisajärvi on pieni järvi Sipoonkorven itäpäässä. Bisajärven ympäristöstä löytyy talousmetsien lisäksi myös runsaasti kallio- ja kangasmetsiä sekä luonnontilaista suoluontoa. 



Bisajärven jälkeen suuntasimme Movescontin reitin mukaan keskelle umpimetsää, jossa sitten harhailimme tovin, ennen kuin löysimme takaisin metsäpoluille. Onneksi matkassa oli juotavaa ja metsästä löytyi syötävää.



Sipoonkorvessa on kaksi luontopolkua - 1.4 kilometriä pitkä Ponun perinnepolku sekä 4.6 kilometriä pitkä Kalkinpolttajan reitti. Byabäckenin Ängesbölestä ja Kalkinpolttajanpolun varrelta löytyvät tulentekopaikat ja laavut.



Takaisin parkkipaikalle palasimme Kuusijärven toista reunaa. Sipoonkorvesta löytyy nähtävää ja koettavaa. Oivallinen päiväretkikohde.



Retkelle tuli mittaa kaikkinensa noin yhdeksän kilometriä ja aikaa kului lähes kaksi tuntia polulta poikkeamisen ansiosta.
 Reitti Movescountissa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Elovaaran ulkoilualue