Salmi

Lähdimme sunnuntaikävelylle Salmen ulkoilualueelle. Helsingistä ajomatkaa Salmeen kertyy noin 37 kilometriä. Salmen ulkoilualue sijaitsee Vihdissä, Nuuksion alueen pohjoisosassa. Merkittyjä ulkoilureittejä Salmesta löytyy useita ja niiden pituudet vaihtelevat parista kilometristä kymmeneen kilometriin. 

Salmen pysäköintialueella on opastintaulu, josta voi tarkastaa värikoodin valitsemalleen reitille. Pisimmän reitin väri on keltainen. Reitit on merkattu selkeästi puiden runkoon maalaamalla. Salmessa kulkee 24 kilometriä kivituhkapohjaisia viitoitettuja reittejä sekä jonkin verran luonnonpohjaisia reittejä. Salmeen päättyy myös Helsingin laaksosta lähtevä 110 kilometriä pitkä ulkoilureitti - reitti 2000.

Salmen reitit
Kuva kopioitu hel.fi sivustolta

Päätimme lenkkeillä Salmen pisimmän reitin eli kymmenen kilometriä. Reitti lähtee liikkeelle Salmentien parkkialueelta ja kulkee pitkin Paratiisintien vartta pitkin ja Paratiisinkujan yli Elimäen lahdelle. 

Seuraava reitille osuva järvi on Iso-Parikas, josta löytyy yksi Salmen keittokatoksista sekä uimarannoista. Iso-Parikkaalta reitti jatkuu Pikku-Parikkaalle, joka on hyvä kalastuspaikka. Pikku-Parikkaalta löytyy myös uimaranta. Salmen järvet ja niitä reunustavat kalliot ovat kauniin erämaisia.



Reitin lopussa kuljetaan Salmijärven rantaa Lammasniemen kautta takaisin parkkialueelle. Olemme retkeilleet Salmessa usein, joten reitti ja matkalle osuvat maisemat ovat meille jo tuttuja. Salmi on oivallinen retkikohde, sillä telttapaikkojen lisäksi Salmen ulkoilualueella on matkailuvaunualue. Omat ruuat voi valmistaa keitto- tai grillikatoksessa. 

Tällä kertaa reitin läpikulkemiseen kului tunti ja 23minuuttia.

 Reitti Movescountissa


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon