Seurasaari

Työhön paluu hidasti hyvää retkeilysykettä ja lauantaille ennustettu vuosisadan myrsky käänsi katseen taivaan suuntaan. Rohkeus ei antanut periksi lähteä pidemmälle, joten rakensimme vähän vajaan kahdeksan kilometrin lenkin Seurasaaren ympäristöön. Aikaa matkaan kului  1.15h.


Jätimme auton Pikku-Huopalahteen ja suunnistimme Zaidankatua Meilahden liikuntakeskuksen ohi Seurasaarentielle. Kävelimme Maila Talvion puiston poikki kurkistellen Mäntyniemen pihapiiriä, josko presidentti olisi palannut jo kesäasunnoltaan. Puistosta palasimme takaisin Seurasaarentielle, josta pääsimme vihdoin Seurasaaren sillalle ja siitä itse Seurasaareen.


Seurasaari on museosaari Helsingin länsi-osassa, noin viisi kilometriä keskustasta. Seurasaareen on siirretty vanhoja puurakennuksia eri puolilta Suomea. Ulkomuseon alue sijaitsee Seurasaaren itä- ja pohjoisosissa.Seurasaari on Helsingin kaupungin omistuksessa oleva suojelukohde. Ulkomuseon toiminnasta vastaa Museovirasto

Seurasaari on ollut vuodesta 1889 kansallispuisto ja siitä on tullut suosittu retkikohde ja juhlapaikka. Seurasaaren ulkomuseo on myös turistien suosiossa ja siellä käy vuosittain kymmeniätuhansia ihmisiä.  


Seurasaaren luonto on metsäistä kallioisine mäkineen, kosteine notkelmineen ja lehtoineen. Saaren eläimet ovat tottuneet ihmisiin, mutta eteläranta on suojeltu lintupoikueiden ruokailualueeksi.  



Helsingissä juostiin samaan aikaan Helsinki City Marathon, jonka juoksijat joutuivat rajun myrskyn kastelemiksi. Ehdimme juuri ennen myrskyn alkamista kotiin ihailemaan salamointia ja piiskaavaa sadetta. Seurasaari on mukava ulkoilukohde lähellä Helsingin keskustaa. 



                                                                                                                                                                              
 Reitti Movescountissa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon