Elfvik

Päätimme tehdä arkilenkin lähimaastoon. Otimme suunaksi Villa Elfvikin. Elfvikin luontotalo sijaitsee Laajalahden luonnonsuojelualueella Espoossa tarjoten luonto- ja ympäristötietoutta eri muodoissa. Elfvikissä on luontopolkuja, joista osalla voi kulkea pitkospuita pitkin. Elfvikissä on myös ja lintutorni, josta käsin voi seurata vaikka lintujen syysmuuttoa



Jätimme auton ennen Villa Elfvikiä olevalle parkkialueelle ja Elfvikin pihasta suuntasimme luontopolkua pitkin Kehä I varteen. Käännyimme Tapiolantien kohdalta Otarantaan. Syyskuun alun keskiviikkoilta näkyi teekkarikylässä - tai paremminkin kuului. Teekkarikylässä oli menossa monet kemut ja musiikki peitti allensa kaiken muun.



Reitti kulki pitkin Servinniemen rantaa pitkin Laajalahden luonnonsuojelualueelleValtaosa Laajalahden luonnonsuojelualueesta on avovettä. Lisäksi alueeseen kuuluu ruovikkoalue sekä rantalehtoja ja -niittyjä. Alueen tarkoituksena on suojella merenlahtea ja sen lähiympäristöä sekä mahdollistaa alueen käyttö luontoharrastukseen.



Laajalahti on myös pääkaupunkiseudun parhaita lintuvesiä. Se on erinomainen lintujen tarkkailupaikka. Alueella on myös kaksi laiduinaluetta. Vielä syyskuussakin Laajalahden rannalla käyskenteli lehmät ylätyksenä tulleen hämärän keskellä.


Lenkin loppuun osui vielä Laajalahden pitkospuut, joiden läpikulku vei enemmän aikaa, kun olimme ajatelleet. Saimme kokea länkillä syksyn tulleen, sillä valosa aika loppui kesken ja loppumatka tarvottiin liukkailla pitkospuilla lähes umpipimeässä.
 Reitti Movescountissa
Alueen polut ja lintutornit tarjoavat hyvän mahdollisuuden päiväretkeilyyn. Löysimme kivan reitin, jonka voisi kulkea läpi joskus valoisaankin aikaan. Saimme rakennettua retkelle mittaa 10.5 kilometriä. Aikaa reitin kulkemiseen kului vähän reilu puolitoista tuntia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Elovaaran ulkoilualue