Malminkartano-Vaskipelto

Lähdimme iltalenkille Mätäjoen varteen. Mätäjoki (tai Mätäoja) on kaupunkipuro, joka virtaa Helsingin ja Vantaan alueella. Mätäjoki saa alkunsa Kaivokselan soistuneesta jokiuomasta ja laskee Pikku-Huopalahteen. Lähdimme liikkeelle Helsingin puolelta kohti joen alkupistettä.


Malminkartanon puolella joen varressa kulkevat hyvät ulkoilureitit, joita pitkin pääsee Hämeenlinnanväylälle saakka. Vantaan puolella osan matkasta kuljimme kevyenliikenteen väylää pitkin.


Reittimme kulki ohi Malminkartanon pellon ja kääntyi pellon päässä kohti Vantaan Vaskipeltoa. Muutama koiranulkoiluttaja ja lenkkeilijä oli lähtenyt uhmaamaan syksyistä vesisadetta, mutta muutoin lenkkipolut olivat erittäin hiljaiset.


Vaskipellossa Movescountilla tehty reitti ohjasi meidät kalliolle ja taivalsimme hetken taskulampun valossa. Iltalenkin suurin anti olikin ehkä huomata, ettei reittejä voi enää rakentaa kartan polkuja noudatellen, mikäli mukana kulkevaa valonlähdettä ei ole.


Pimeä metsä, märät lehdet ja juuret sekä liukkaat kalliot saivat city-retkeilijän palaamaan nopeasti takaisin valaistuille poluille.


Hetken seikkailtuamme Vantaan metsissä ja lähiöissä, palasimme takaisin Mätäjoen varteen. Suuren valuma-alueensa vuoksi Mätäjoki reagoi herkästi sateisiin ja rankkasateet saavat sen helposti tulvimaan yli äyräidensä.


Vielä löytyi polulta elämää.



Retkelle tuli pituutta 7.9 kilometriä ja aikaa kului 1h 21min. Vielä ei ole päästy takaisin ennen flunssaa saavutettuun retkeilyvauhtiin. Kaupunkiretkeilylle mukava reitti.

 Reitti Movescountissa


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon