Vantaanjoki

Vantaanjoen varren reitistä valikoitui ensimmäiseksi retkeksi, joka lasketaan 1000 kilometriin eli kilometrien laskenta alkoi nyt!

Lähdimme liikkeelle Annalasta, jonne jätimme automme. Ylitimme Hämeentien ja suuntasimme Verkatehtaanpuiston kautta Vantaanjoen toiselle puolelle Matinkaaren siltaa pitkin. Vantaanjoki alkaa Hausjärveltä ja laskee Suomenlahteen Vanhankaupunginlahdella. Vantaan ja Helsingin rajaa pitkin kulkevalla jokiosuudella PitkäkoskiNiskalankoski ja Ruutinkoski. Helsingin alueella sijaitsevat Pikkukoski sekä aivan joen suulla oleva Vanhankaupunginkoski. 




Ulkoilureitti kulkee koko matkan jokea mukaellen. Kuljimme joen vartta pitkin Kehä I ali Savelan puiston kautta Bockin puistoon. Savelan puistosta löytyy niin frisbeegolfin harjoitusalue kuin skate-puistokin. Bockin puistossa on puolestaan lasten leikkipaikka. 

Bockin puistosta jatkoimme matkaa Tapaninvainion uimarannalle saakka, jossa ylitimme joen ja käännyimme takaisin päin. 


Paluumatkalle osui Pakilan siirtolapuutarha, joka on Helsingin suurin siirtolapuutarha. Puutarha on perustettu vuonna 1948 ja siellä on 320 mökkiä.

Kehä I alituksen jälkeen tulimme Toivolan puiston ja Töllinmäen kautta Oulunkylän rantapuistoon. Junaradan alituksen edessä oli Oulunkylän siirtolapuutarha on hieman vanhempi kuin Pakilan puutarha, sillä se on perustettu 1940. Mökkejä Oulunkylästä löytyy 203. Oulunkylän siirtolapuutarha on kesäkaudella avoinna yleisölle.




Reitin varteen osui myös Pikkukosken uimaranta. Joen varren reitti kääntyi ennen uimarannalle tuloa kiertämään hieman kauempaa, mutta me jatkoimme rantaa pitkin ja kiipesimme Pikkukosken hyppytornille, joka on ollut viimeinen luonnonvesien äärellä oleva hyppytorni. Hyppytorni on päätetty kuitenkin purkaa turvallisuussyistä.




Loppumatka kuljettiin tasaista jokivartta pitkin ja saavuimme takaisin Annalan hyötypuutarhan parkkialueelle lähes kahden tunnin lenkkeilyn jälkeen. Matkaa reitille tuli 12.5 kilometriä.

 Reitti Movescountissa







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon