Akseli Gallen-Kallelan maisemakierros

Työmatkoista ja flunssakaudesta selvittyämme päätimme pysytellä pääkaupunkiseudulla ja palautella retkikuntoa Akseli Gallen-Kallelan maisemissa.


Lähdimme kulkemaan Gallen-Kallelan (1865–1931) suunnitteleman ja rakentaman Tarvaspään ateljeelinnan pihapiiristä kohti Villa Elfikin luontotaloa. Aivan ateljeen rannassa kulkee pieni metsäpolku, jossa voi hetkeksi unohtaa kulkevansa kaupunkiympäristössä. 



Polku saapui ateljeen pihapiirin savusaunalle, jonka edustalla on pieni uimaranta vilvoittelua varten. Näin syyskuun loppupuolella ei uiminen enää houkutellut ja jatkoimme matkaa satumaista polkua pitkin. Melko pian tulimme Gallen-Kallelan Tielle ja metsäinen maisema vaihtui moottoritien huminaan.





Käveltyämme hetken tienvarsia pitkin, saavuimme Villa Elfikin maisemiin. Villa Elfvikin luontotalo on Espoon kaupungin ympäristövalistuskeskus ja arvokas jugend-huvila, joka löytyy Laajalahden luonnonsuojelualueen laidalta.



Villa Elfvikin upeat luontopolut antavat mahdollisuuden sukeltaa luonnon helmaan ja nauttia siitä ympäri vuoden. Hyvin kunnossa pidetyt luontopolut ovat helppokulkuisia ja Luonnon helmassa -polulla pääsee kulkemaan myös lastenvaunujen kanssa sekä pyörätuolilla. 





Vaikka olimme kulkeneet Laajalahden luonnonsuojelualueella ennenkin, osuimme uusille poluille ja reiteille. Aurinkoinen syyskuun päivä oli houkutellut myös paljon lapsiperheitä reitkeilemään ja ihailemaan Laajalahtea lintutornista käsin.





Palasimme takaisin Gallen-Kallelan pihapiirin parkkipaikalle samoja tienvarsireittejä pitkin. Kaiken kaikkiaan reitille tuli matkaa 4.73 kilometriä ja aikaa reitin kulkemiseen rauhalliseen tahtiin luontopolun maisemia ihaillen, kului tunti.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon