Linlo

Sunnuntain retkikohteeksi valitsimme Kirkkonummella sijaitsevan Linlon saaren, johon pääsee mantereelta siltaa pitkin. Saareen siis pääsee nauttimaan merellisestä tunnelmasta ilman venettä.


Jätimme auton Hilan leirikeskuksen parkkipaikalle, joka on Espoon seurakunnan omistama kurssikeskus. Leirikeskus on valmistunut Kirkkonummelle, meren rannalle vuonna 1992. 


Hilan leirikeskuksesta lähdimme kulkemaan tietä pitkin kohti Linlon satama-aluetta. Satamassa on reilut kolmesataa laituripaikkaa, jotka soveltuvat niin pienveneille kuin isommille matkaveneillekin. Sataman laituripaikat on tarkoitettu pääsääntöisesti kirkkonummelaisille veneilijöille, mutta paikkatilanteen salliessa laituripaikkoja annetaan myös ulkopaikkakuntalaisille. 



Aurinkoinen syyssää oli houkutellut Linloon runsaasti retkeilijöitä. Nuotiopaikat olivat ahkerassa käytössä ja vastaan tuli paljon perheitä, pariskuntia ja koiran ulkoiluttajia.






Linlossa polku kulki pitkin rantoja ja merenranta kallioita. Syyskeli oli juuri sellainen, millainen syksyn kuuluisikin olla. Aurinko paistoi, eikä tuuli häirinnyt vaikka meren rannassa oltiinkin. Jokaisella kalliolla istuskeli väkeä nauttimassa loistavasta säästä ja maisemista. 




Kuljimme saaren reittiä vastapäivää ja polun alun pitkospuiden jälkeen reitti vei jääkauden muovaamalle lippaluolalle. Kallio oli hyvin vaikuttava näky keskellä saarta. 




Kiersimme saaren jokaisen niemen ja nautiskelimme syksystä. Sain tuntea syksyn myös tuntoaistin kautta, kun retkelle valitsemani lenkkarit eivät pitäneet sateen kostuttamalla kalliolla. Ehkä vielä syksyn aikana tulee uudelleen mietittäväksi pitävämpien kenkien hankinta.






Saarelta kävelimme vähän matkaa samaa reittiä takaisin päin, mutta kiersimme parkkipaikalle Hilan leirikeskuksen metsäpolkua pitkin.



Reitille tuli matkaa kaikkinensa 9.2 kilometriä ja aikaa kului lähes kaksi tuntia. Linlon saarta voi lämpimästi suositella retkikohteeksi!
 Reitti Movescountissa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon