Urbaaniretki

Kevään ollessa jo pitkällä kalenterissa, muttei niinkään luonnossa, päädyimme tekemään vaalipäivän retken urbaanissa ympäristössä. Suunnistimme Pakilan uimarannalle, jonne saimme auton parkkiin ilman ruuhkia tai turhaa parkkipaikan metsästystä. Olemme valinneet saman lähtöpaikan joskus aiemminkin, mutta nyt suuntasimme edellisestä retkestä poiketen kohti Helsingin Vanhaakaupunkia.


Pääsimme parkkipaikalta suoraan kevyenliikenteenväylälle kenkiä kastelematta tai oikeaa suuntaa etsimättä. Lenkkipolku lähti kulkemaan pitkin Vantaanjoen vartta, jossa niin sorsat kuin lokitkin tuntuivat jo kylmästä kelistä huolimatta viihtyvän.


Joenvarsireitillä eivät vielä leskenlehdet kukkineet vuokoista puhumattakaan. Jäisiä metsäpolkuja väistellen, päädyimme kulkemaan sulia reittejä pitkin ja harmaista sävyistä nauttien.



Vantaanjoki kulkee 101 kilometrin matkan Hausjärveltä Vanhankaupunginlahden kautta Suomenlahteen. Tällä kertaa jätimme kulkematta Vanhankaupunginkoskelle saakka ja ylitimme joen Pikkukosken jälkeen, ennen Viikintietä.





Sillalta avautui näkymä Pikkukosken uimarannalle, joka on suosittu tai jopa suosituin Vantaanjoen varrella olevista uimarannoista. Pikkukosken uimaranta syvenee varsin nopeasti ja näin keväisin virtauksia on syytä varoa. Uimarannan läheisyydessä sijaitsee Pirunkallio, joka kohoaa 32 metrin korkeuteen Itämeren pinnasta. Pirunkalliolta kykeni vielä muutama vuosi sitten ottamaan kunnon loikan Vantaanjokeen, mutta hyppytorni on nyttemmin purettu turvallisuussyistä.


Reittimme kokonaispituudeksi tuli 7.05 kilometriä ja aikaa reitin kulkemiseen kului tunti ja kymmenen minuuttia. Mukava sunnuntaikävely kaupunkiympäristössä.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon