Högbergetin luola

Tämän kertainen iltaretkemme kohdistui Porkkalaan. Ennen Porkkalanniemeä päätimme kuitenkin ensin pysähtyä Högbergetin luolalla.

Haimme luolasta tietoa Googlen avulla ja kirjoitusten mukaan monella on ollut vaikeuksia löytää sopivaa reittiä luolalle, koska luola sijaitsee yksityisasutuksen laitamilla. Ajelimme pitkin Porkkalantietä ja päädyimme jättämään auton Porkkalantie 152 kohdalla olevalle, puomein varustellulle, metsätielle.

Pujottelimme puomin ohi ja pian saavuimmekin ensimmäiselle reittimerkille. 

Reittimerkkejä seuraten ja Google Mapsin avustuksella lähdimme kulkemaan kohti maaäidin syvintä olemusta. 


Ennen luolalle saapumista ihailimme Porkkalan maisemia korkealta kalliolta.

Ja löytyihän se luolakin! Edessämme aukesi mielenkiintoisen muotoinen luola - luontoäidin kohtu. Högbergetin luolan muoto selittyy sulamisvesillä, joiden valtava paine on kovertanut sen kallioon jääkauden aikana. 




Luola on noin kaksi metriä korkea, ja sillä on leveyttä metrin verran. Voidaan epäillä, että luola on ollut aikoinaan pyhä paikka esimerkiksi hedelmällisyysriittejä varten.



Ihastelimme luolaa monelta kantilta ja kuvien räpsimisen jälkeen lähdimme kiipeämään kallion päälle ja takaisin autolle.



Retkelle tuli matkaa noin 1.2 kilometriä, joten helppo retkikohde myös perheen pienimmillekin. Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Elovaaran ulkoilualue