Loppukesän Porkkala

 Högbergetin luolaan tutustumisen jälkeen jatkoimme matkaa Porkkalanniemeen. Tällä kertaa jätimme auton parkkiin Vetokannaksen parkkipaikalle, josta kiipesimme suoraan kalliolle ja lähdimme kulkemaan Vetokannaksen taivalta pitkin kohti Porkkalanniemen kärkeä.

Kuljimme kivistä polkua ja pian saavuimmekin ensimmäiselle taukopaikalle. Kaunis kesäilta oli saanut retkeilijät liikkeelle ja Tiiran taukopaikalla riitti kuhinaa. Paljon oli myös retkeilijöitä tullut paikalle yöpymistarkoituksessa.






Tiiran taukopaikalta matka jatkui Vetokannaksen reittiä pitkin upeille kallioille. Kalliolla kulkeminen sujui vaivattomasti, eikä muita ihmisiä reitillä näkynyt. Vetokannaksen taipaleen varteen sijoittuu useita keittokatoksia, upeita merimaisemia ja pronssikautisia hautaröykkiöitä.


Vetokannaksen taipaleelta siirryimme kulkemaan Telebergetin lenkille, joka on merkitty maastoon keltaisin reittimerkein. Reittiä kehystivät upeat käkkärämännyt sekä kuviot kallion pinnassa. 




Telebergetin lenkki, joka on helppokulkuinen rengasreitti ja kiertää Telegrafbergetin. Reitin varrella on muun muassa useita näköalapaikkoja merelle sekä kaksi tulentekopaikkaa.



Telebergetin lenkiltä suuntasimme kohti Pamskatania. Pamskatanin pistolla porukkaa riitti ja kuten jo koko matkalla, oli täälläkin paljon telttailijoita nautiskelmassa merellisestä tunnelmasta ja auringon lämmittävistä säteistä.



Pamskatanin pistolla pääsimme ihailemaan merta ilta-auringon loisteessa. Reitin kohokohtana olikin eteläisimmässä kohdassa olevat merinäköalat. Myös Merikotkan keittokatokselta voi ihailla Porkkalan selännettä.



Lähdimme kulkemaan takaisin päin Pamskatanin pistoa, josta palasimme Telebergetin lenkille sekä Vetokannaksen taipaleen kautta takaisin lähtöpisteeseen.




Porkkalanniemessä pääsee nauttimaan metsästä, merestä ja hienoista kalliorannoista. Monipuolinen alue tarjoaa hyvät puitteet luonnosta ja merimaisemista nauttimiseen. Porkkalanniemen pinnanmuodot ovat vaihtelevia, ja alueen poluilla on paljon korkeuseroja. Polut kulkevat osin kaltevilla kallioilla, mikä kannattaa ottaa huomioon erityisesti märällä kelillä. 



Matkaa reitille kertyi 7.1 km ja aikaa kului vajaat 1 tunti ja 40 minuuttia




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon