Isosaari

Heinäkuun toisena lauantaina päätimme lähteä tutustumaan Helsingin edustan yhteen uloimmista saarista - Isosaareen. Emme tilanneet lippuja lauttamatkalle etukäteen, joka paikalle päästyämme osoittautui virheeksi. Lauttaranta oli täynnä porukkaa ja lautan henkilökunta joutui käännytämään liputtomia laiturilta takaisin Kauppatorille. Varasimme lipun netin kautta samalla kun lähdimme lounaalle Ravintola Teatteriin. 


Liput taskussa suuntasimme suraavaan lauttaa ja reilun puolen tunnin matkan jälkeen rantauduimme Isosaareen. Isosaari on yli 100 vuotta vanha linnakesaari ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde, sillä  nähtävyydet ja luonto ovat ainutlaatuisia. Saari on lähellä Helsinkiä, mutta kuitenkin niin kaukana, etteivät kaupungin äänet tavoita saarella olijoita.



Saari oli Suomen puolustusvoimien hallinnassa tammikuun alkuun 2012 asti, jonka jälkeen varusmieskoulutus saarella lakkasi ja saari jäi puolustusvoimien harjoitusalueeksi ja vartiolinnakkeeksi. Senaatti vuokrasi maa-alueet ja rakennukset keväällä 2017 ympärivuotista matkailutoimintaa varten. Saari avattiin yleisölle  tämän vuoden kesäkuussa ja Isosaaresta odotetaankin suosittua matkailu- ja virkistyskohdetta erityisesti kesäaikaan.



Isosaaren polut ovat hyvin merkittyjä ja hyvässä kunnossa. saarella on myös pieni ravintola sekä kaksi uimarantaa. Kesän ollessa keleiltään mitä oli, uimarannoilla oli hyvin tilaa.



Koska tarkoituksemme oli yhdistää Isosaaren luontopolkuun jonkinlainen lenkkeily, jätimme auton Sörnäisten rantatielle, jonka vuoksi kävelyä kokonaisuudessaan kertyi 11 kilometriä.


Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon