Karnaistenkorpi

Karnaistenkorpi on Lohjalla sijaitseva ulkoilualue, joka löytyy Kisakallion urheiluopiston kupeesta. Jätimme auton parkkiin Kisakallion parkkipaikalle ja suuntasimme urheiluopiston varaston kulmalta Spartan Sportin ohjeita noudattaen metsään.


Reitin alkupäässä oli jo ensimmäiset pitkospuut, jotka johdattivat kohti lampia. Karnaistenkorven reitti oli merkitty puihin punaisilla neliöillä. Reitillä oli myös opastintauluja, joissa kerrottiin alueen kasvillisuudesta, linnuista ja elämistä.


Karnaistenkorvesta löytyy korkeita kalliojyrkänteitä, soita, metsäpuroja sekä kaksi lampea - Ahvenalampi ja Sorvalampi.


Ahvenalammen rannalla sijaitsee yksi reitin taukopaikoista nuotiopaikkoineen ja laavuineen. Laavun seinässä kerrotaan Turun moottoritielle olevan matkaa 51 metriä, joka ensiajatuksella tuntui väärältä tiedolta, mutta pienen mietinnän jälkeen tajusimme moottoritien sijaitsevan alapuolellamme, Karnaistenkorven tunnelissa.


Reitin maasto on hyvin vaihtelevaa ja märällä tai hieman jäisellä kelillä nousut ja laskut saattavat olla hieman haasteellisia. Myös pitkospuut voivat sateen jäljiltä olla liukkaita.


Karnaistenkorven metsä on kuusipainotteista ja metsästä löytyy yli sata erilaista sammallajiketta. Karnaistenkorvessa törmäsimme retkiemme ensimmäisiin eläimiin - sormenpään kokoisiin rupikonniin.


Reitti saapui Kisakallion maastoon ja jakoimme lenkkeilyä Maikkalanselän rannalla. Rantapolulla matelijahavainnot jatkuivat, kun rantakäärme oli tullut lämmittelemään polun varteen.


Karnaistenkorpeen onnituimme rakentamaan lähes yhdeksän kilometrin pituisen lenkin, jonka kiertämiseen kului aikaa reilut puolitoista tuntia. Karnaistenkorven maasto on vaihtelevaa, mutta tavallisilla ulkoilukengillä pärjää.
 Reitti Movescountissa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon