Liesjärvi

Toiseksi viimeisen lomaviikon aluksi suuntasimme vähän edemmäksi pääkaupunkiseudulta. Hyppäsimme aamulla autoon ja otimme suunnan kohti Liesjärven kansallispuistoa, joka sijaitsee pääosin Tammelassa. Liesjärven kansallispuistoon on Helsingistä matkaa noin 95 kilometriä.
Matkalla pysähdyimme hankkimaan eväät Letkun Puodista, joka oli jo sinällään näkemisen ja kokemisen arvioinen kyläkauppa.



Lähdimme liikkeelle Kanteluksentien parkkialueelta ja suuntasimme Ilvesreittiä pitkin kansallispuistoon. Reitin alku kulki pitkin kapeaa kannasta, josta oli upeat näkymät Kyynärään ja Juovan selälle.


Lähdimme kulkemaan Korpilahdesta Soukonkorven rengasreittiä pitkin Soukonsalmeen. Reitin alussa pitkospuut halkovat Soukonkorven korpea. Muutoin reitti kulkee pääosin polkua pitkin. 


Päästyämme Savilahden nuotiopaikalle, jatkoimme pientä polkua pitkin kohti Palonokkaa. Polku pieneni pienenemistä ja loppujen lopuksi katosi olemattomiin. Jälleen seikkailimme umpimetsässä. 


Otimme käyttöön kaikki GPS-välineet ja huomasimme kartalta metsäautotien, jota pitkin pääsisimme kääntymään takaisin Savilahden suuntaan. 


Palasimme Ilvesreittiä pitkin Kopinlahteen ja Kyynäränjuovaa seuraillen takaisin parkkialueelle.


Liesjärven rengasreitit ovat yksinään aika lyhyitä, mutta alueella kulkee myös muita kansallispuiston karttaan merkittyjä reittejä. Merkittyjä reittejä pitkin voi kulkea vaikka koko alueen läpi Korteniemestä Kyynäränharjun kautta aina Hyypiönkalliolle saakka. Liesjärven kansallispuiston polkuverkosto on osa Ilvesreitistöä.
 Reitti movescountissa
Liesjärven kansallispuiston reitti oli pituudeltaan 9.4 kilometriä ja aikaa matkan taivaltamiseen kului 2 tuntia ja 15 minuuttia. Liesjärvi on tutustumisen arvioinen paikka, josta löytyy reittejä monenlaisiin tarpeisiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon