Keskuspuisto

Repoveden rutistuksen jälkeen rakensimme seuraavan luontoretkikohteen Helsingin keskuspuistoon, jossa on tullut lenkkeiltyä jo vuosien ajan. Keskuspuisto on Helsingin suurin puistoalue ja se edustaa hyvin etelärannikon rikasta ja vaihtelevaa luontoa.


 Lähdimme jälleen liikkeelle Pitkäkosken majalta, joka sijoittuu puiston pohjoisosaan. Polut kulkevat kohti Haltialan ja Vantaanjoen alueita, joita kutsutaan myös Helsinkipuistoksi. Helsinkipuistossa on neljä luonnonsuojelualuetta - Pitkäkosken rinnelehto, Haltialan aarnialue, Niskalan puulajipuisto ja Ruutinkosken rantalehto. Ruutinkosken rantalehto kuuluu valtakunnalliseen lehtojensuojeluohjelmaan.


Keskuspuisto on laajimmillaan Haltialassa, jonka aarnialueella kasvillisuus on rehevää ja aarnimetsää. Haltialan aarnialueen halki kulkee opastettu luontopolku. Uusi korpipolku valmistui keväällä 2011.


Reittimme kulki tällä kertaa Niskalan puulajipuistolle saakka, josta käännyimme kulkemaan kohti Paloheinän ulkoilumajaa, joka toimii hyvänä tukikohtana puistossa liikkujille. Pelloilla risteilevät talvisin laajat latuverkostot ja kesäisin osa pelloista on istutettu täyteen kukkia, joita kaupunkilaiset saavat poimia omaan käyttöönsä.


Paloheinän täyttömäeltä löytyvät kuntoilijoille rakennetut kuntoportaat. Rappuset johtavat 59 metriä korkean mäen huipulle ja askelmia niissä on 254 kappaletta. Pituutta rappusilla on 121 metriä.


Keskuspuisto on laaja ulkoilualue, jonne voi rakentaa itselleen sopivan lenkkeilyreitin. Keskuspuistossa on paljon ulkoilijoita, varsinkin Pirttimäen ja Paloheinän ulkoilumajojen läheisyydessä. Tämän kertainen reittivalintamme oli pituudeltaan 9.3 kilometriä ja aikaa poluilla liikkumiseen kului 1h ja 25 minuuttia.

 Reitti Movescountissa


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon