Henttaanmetsä

Ensimmäinen kuukausi kilometrien keräämistä takana ja ihan ei päästy suunnitelman mukaisiin lukemiin. Hyvin alkaneen kuukauden jälkeen syyskuun viimeinen ja lokakuun ensimmäinen viikko menivät flunssasta toipumiseen. Syyskuun kilometrit jäivät 55.7, joten vielä on kilometrejä taivallettavana!


Päätimme lähteä kerryttämään kilometrejä Espoon Henttaanmetsään. Reitti piirrettiin Suunto Movescountilla valmista reittipohjaa hyväksikäyttäen, tosin yllätyksiäkin matkalle mahtui. Henttaanmetsä on osa Espoon keskuspuiston 1 aluetta. Puisto koostuu metsistä, niityistä, kallioista ja soista. Alue on luonnontilassa.



Keskuspuistossa on tällä hetkellä kolme varsinaista luonnonsuojelualuetta eli Keskuspuiston metsäalue, Majkärr ja Lillträskberget sijaitsevat vierekkäin puiston itäosassa. Myös Friisinkallion luonnonsuojelualue liittyy Keskuspuistoon. Tämän lisäksi Keskuspuistossa on pienempiä yksittäisiä paikallisesti merkittäviä luontokohteita, kuten Harmaakallion saraneva ja Hepmortin lehtolaakso. Nämä eivät kuitenkaan ole varsinaisia suojelualueita.




 Lähdimme liikkeelle Hopearinteestä Henttaanmetsän poluille. Keskuspuiston alue 1 on koko eteläisen Espoon yhtenäisin metsäalue. Alueelta löytyy myös Keskuspuiston ainoat viralliset ja suojellut alueet. Alueella on myös merkittäviä luontokohteita, kuten Lillträskmossen, Vehkalampi, Ritvan perintömetsä sekä Malminmäen purolaakso.



Lähdimme suunnistamaan kohti Kuurinmetsää pienen lenkin kautta. Kävelimme tyytyväisinä lenkkipolkuja pitkin ja jätimme noudattamatta kellon reittiohjeita. Tämän seurauksena löysimme itsemme Tuomarilan Alepan pihalta. Alepan ympäristössä hetken pyörittyämme, palasimme takaisin oikealle reitille.



Seurasimme reittiä Vehkalammen rantaan. Vehkalammella jäimme hetkeksi ihastelemaan syksyn merkkejä Ankkalammen levähdysalueelle. Jatkoimme matkaa keskuspuiston upeissa maisemissa aina Puolarmaariin ja Olarin lukiolle saakka. 



Tikasmäentien varteen päästyämme, poikkesimme jälleen reitiltämme. Seurasimme mukavaa ja hyväkuntoista polkua vaikka oma reittimme lähti kulkemaan metsäpolkua pitkin. Hetken kuljettuamme jouduimme toteamaan kulkevamme auttamattomasti väärään suuntaan, joten suuntasimme seuraavasta sopivasta kohdasta metsään. Etelä-Suomen runsaat sateet olivat tehneet tehtävänsä ja metsä oli suhteellisen märkä, joten kuivin jaloin emme tältäkään retkeltä selvinneet.






Aikamme metsässä tarvottuamme löysimme takaisin reitille. Väärään suuntaan kulkeminen vei sen verran aikaa, jotta iltapäiväksi lupailtu sade pääsi yllättämään, muttei kastelemaan, koska muutama viikko sitten hankitut kuoritakit pitivät vettä luvatusti. Tulipahan testattua!





Espoon keskuspuistosta löytyy paljon polkuja, joten jokainen voi rakentaa reittinsä tarpeen mukaan. Mukava sunnuntaikävelykohde pääkaupunkiseudulla.




Matkan pituus kokonaisuudessaan oli 13.1 kilometriä, jonka taivaltamiseen kului reilut kaksi ja puoli tuntia.


 Reitti Movescountissa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Elovaaran ulkoilualue