Oittaa-Myllykylä

Sataa, sataa ropisee - tästä huolimatta lähdimme matkaan Oittaan kartanolta kohti Träskändan kartanoa ja Bodomjärven tervaleppäkorpea. Sade oli varmasti verottanut retkeilijöitä, sillä parkkipaikka huusi tyhjyyttään.



Oittaa sijaitsee Bodomjärven eteläpäässä tarjoten monenlaisia aktiviteettejä ympäri vuoden. Oittaalta löytyy 4,4 kilometrin pituinen kuntorata, joka muuttuu talvisin hiihtoladuksi. Ulkoilukeskuksen läheltä lähtee myös noin kahden kilometrin pituinen luontopolku. Mikäli Oittaalla haluaa viipyä pidempään, voi Espoo Camping Oittaalla yöpyä leirintäalueella teltassa, leirintämökissä tai omassa asuntovaunussa. 



Alkumatkan pääsimme kävelemään reipasta vauhtia pitkin Oittaan ulkoilualueen reittejä pitkin. Melko pian poikkesimme kuntoradalta metsäpolulle, jossa askeleita sai todella sovitella, jotteivat kengät kastuneet heti alkumatkasta. Samoilla poluilla näytti kulkeneen joku myös hevosella - todisteena hevosesta näkyi mutaisella polulla kavion painaumat.



Palasimme takaisin kuntoradalle, jossa hiihtäjät saavat tosissaan tehdä talvella töitä päästäkseen jyrkät mäet ylös ja turvallisesti alas. Flunssan jälkeen mäet pistivät hieman puuskuttamaan ja olikin ihan mukava palata metsän siimekseen.




Kuljimme metsäpolkua väistellen puroja, lätäköitä ja mutaa. Välillä polku oli jopa savinen ja erittäin liukas. Metsässä sadetta ei huomannut, mutta Kehä III alituksen jälkeen, ennen Glimsinjoen varteen pääsyä, kuljimme vähän matkaa kevyenliikenteenväylää sateen ropistessa huppuun.




Sateet olivat tehneet tehtävänsä ja Glimsinjoki virtasi hyvin vuolaana. Glimsinjoen varsi oli vaikuttava kokemus myös näin syksyllä ja sateella. Lähdimme kulkemaan Glimsinnjoen luontopolkua pitkin kohti Träskändan kartanoaluetta. Luontopolku oli paikoitellen jäänyt joen alle ja jouduimme etsimään kiertoreittejä veden valtaamilla alueilla.





Housun lahkeet kurassa ja kengät enemmän ja vähemmän märkinä pääsimme uimatta kartanolle, josta käännyimme takaisin Oittaan suuntaan. Träskändan kartanoalueelta tulimme Kuninkaantien ja Pihlajarinteen asuinalueen kautta takaisin Kehä III ali Oittaan metsiin.

Träskändan kartanoalue


Kavionkuvia seuraten, päädyimme Bodomjärven rantaan. Bodominjärvessä on kaksi pientä saarta -  Storören ja Lillören. Bodominjärven syvin kohta (13 m) sijaitsee lähellä Lillörenin saarta. Lillören on myös luonnonsuojelualuetta lintujen pesimäaikana. 


Bodomjärvi
Bodomjärvellä on yleinen hiekkaranta ja ulkoilualue. Järven ympäristöstä löytyy myös monenlaisia vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon, esimerkiksi frisbeegolfin, koripallon ja rantalentopallon pelaaminen on mahdollista.

Bodomjärven tervaleppäkorpi
Oittaalta lähtevälle retkelle tuli matkaa 11.3 kilometriä ja aikaa retkeen kului vähän yli kaksi tuntia. Matkan tekoa hidasti tulvan valtaamat polut sekä sateen liukastamat kivet ja puiden juuret. Vaikka arvoimme retkelle lähtemistä, oli syksyinen sateen piiskaama metsä virkistä kokemus - näkemistä vielä riitti.

Reitti kellossa
 Reitti Movescountissa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanikan luontopolku ja Kasavuori

Kauhalan ulkoilualue

Sieniretki Keskuspuistoon